EN | NL
MENU

13/06

IABR: Atelier-Café #1 - Resilient Reyeroord

iabr

Op 13 juni, tijdens de masterclass Resilent Denken van RDM CoE, trappen we een reeks van vier Atelier-Cafes af met Atelier-Café #1 - Resilient Reyeroord. 

Studenten van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam gingen als vervolg op de Reyeroord Hackaton in multidisciplinaire teams voortborduren op de uitkomst van de door de gemeente Rotterdam georganiseerde Hackaton begin 2018. De gemeente zag kans om Reyeroord resilient te maken door de vervangingsopgave van de ondergrondse netwerken in de wijk.

Tijdens de Reyeroord Experience hebben afgelopen half jaar derdejaarsstudenten Vastgoed en Makelaardij, Ruimtelijke ordening en planologie, bouwkunde, watermanagement, civiele techniek en facility management van de hogeschool in groepen verkend hoe in de wijk veerkracht versterkt kan worden”. Het accent lag hierbij op het resilience/circulair-denken en ontwerpen aan/met buitenruimte assets en inrichtingselementen.

Tijdens dit Atelier-Café op 13 juni gaan experts, partners en studenten met aanwezigen in gesprek over de bevindingen over Reyeroord en de implementie van Resilience in deze woonwijk op Zuid.

 

Toegang gratis. Mogelijkheid tot inschrijven volgt. 

Wanneer? 13 juni van 12.30 - 13.45 uur

Waar? HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38, kleine auditorium

 


Atelier-Cafés

Experts, partners en studenten gaan met aanwezigen in gesprek over de ruimtelijke en maatschappelijke veerkracht op Rotterdam-Zuid tijdens IABR 2018. Centraal hierin staan de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en  De Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.  

Atelier-Café #1 - Resilient Reyeroord op 13-juni maakt onderdeel uit van een reeks van vier Atelier-Cafes die tijdens het IABR 2018 is.m. AIR en De Veldacademie zullen worden georganiseerd:

22-juni - Atelier-Cafe #2 - Feijenoord City (English)
26-juni - Atelier-Cafe #3 - Studeren op Zuid
28-juni - Atelier-Cafe #4 - Mapping & making resilience (English)

 

 

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946