EN | NL
MENU

Woongebouw 'Cubust'

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam (Resilient Rotterdam)

Oplossing voor betaalbare (de)monteerbare studentwoningen

Vraagstelling

Ontwerp vanuit de zeven kwaliteiten vanuit Resilience een flexibel veerkrachtig ontwerp dat voorziet in de woonbehoefte van studenten.

Aanpak

De Cobust is een woongebouw dat ontworpen is vanuit het programma Rotterdam Resilience Strategie. De zeven kwaliteiten van Resilience zijn vanuit bouwkundig perspectief nader geanalyseerd en vertaald naar vormgevingsprincipes. Hierdoor is een geheel flexibel en veerkrachtig ontwerp ontstaan. Het gebouw heeft ook een moderne uitstraling. De simpele geometrische vormen verwijzen naar vroegmoderne gebouwen, zoals die van Le Corbusier. Het gebouw is zodanig ontworpen dat het gemakkelijk uit te breiden is, maar ook kan worden gedemonteerd.

Resultaat

De Cobust is opgebouwd uit EPS sandwichplaat en een lichtgewicht staalconstructie met demonteerbare beronvloeren, waardoor dit gebouw een betaalbare, semi-permanente, oplossing is om te voorzien in de woonbehoefte van studenten. In een later stadium kunnen deze woningen ook worden aangeboden aan andere doelgroepen. Bovendien is het model aanpasbaar aan iedere locatie Optimale flexibiliteit in het ontwerp dus.

Duurzaam

Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde

Aan dit project werkten mee

Ferhat Dogan , Eren √Ėzad

Begeleider(s)

Peter Budde

Type

Afstuderen

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946