EN | NL

Sociaal Ondernemerschap

In Rotterdam Zuid zijn relatief veel werklozen. Het programma Sociaal Ondernemerschap richt zich op het vinden van creatieve manieren om de werkloosheid aan te pakken en onbenutte talenten van bewoners te ontdekken en ontwikkelen. Binnen het programma werken partners, studenten en sociaal ondernemers samen.

 

“In mijn netwerk maak ik vaak mee dat er in hokjes wordt gedacht, maar de studenten dachten juist in mogelijkheden en kansen.”  
Sociaal ondernemer op Zuid

Sociaal Ondernemerschap zorgt voor samenwerkingen en verbindingen die anders niet zouden ontstaan bij de aanpak van arbeidsparticipatie van bewoners. Studenten en docenten komen in aanraking met sociaal ondernemerschap door in opdracht van praktijkpartners (beginnende) sociaal ondernemers van projecten uit Zuid te helpen met de uitwerking, uitvoering en onderbouwing van hun business case.

Het programma Sociaal Ondernemerschap bestaat uit de volgende vier programmaonderdelen waar studenten en docenten in participeren: Rotterdams Onderzoek naar Onbenutte Talenten, Maatschappelijke kosten- en batenanalyses, Civic crowdfunding en Move2Social Rotterdam. Tussen de vier programmaonderdelen worden verbindingen gelegd. 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee