EN | NL
MENU

Persberichten

 

2015

12 februari 2015

ROTTERDAMS VAKCOLLEGE DE HEF MET MENTOREN OP ZUID WINNAAR ONDERWIJSPRIJS ZUID HOLLAND

Op donderdag 12 februari 2015 reikte op Rotterdamse Stadhuis wethouder Hugo de Jonge de Onderwijsprijs Zuid-Holland 13-15 uit aan het Rotterdams Vakcollege De Hef met het programma Mentoren op Zuid.  RVC De Hef is als winnaar van de provincie Zuid-Holland direct genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt op 25 maart 2015 in Rotterdam. 

persbericht 

22 januari 2014

EEN INSPIRERENDE MIDDAG IN DE MAASSILO

Op uitnodiging van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) kwamen op donderdag 22 januari HR-studenten samen in de Maassilo in Rotterdam. Als afsluiting van hun minor, waarvoor ze onderzoek deden op Rotterdam-Zuid, presenteerden zij hun bevindingen op innovatieve en interactieve wijze aan een breed publiek. Ook Marco Pastors, directeur van het Nationaal programma op Zuid, was aanwezig: ‘Wat de studenten hier laten zien, is onnoemelijk interessant voor iedereen die actief is op Zuid.’

persbericht

   2014

 

10 juni 2014

MARIËTTE LUSSE BENOEMD TOT LECTOR ‘OUDERS IN ROTTERDAM ZUID’

Hogeschool Rotterdam benoemt Mariëtte Lusse tot lector 'Ouders in Rotterdam Zuid'. Lusse richt zich in eerste instantie op de Rotterdam Children's Zone waar, in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, intensief gewerkt wordt aan het verminderen van de onderwijsachterstanden. Zij zal onderzoek doen naar en bijdragen aan het verbeteren van de samenwerking tussen professionals (in onderwijs, zorg en welzijn) en ouders. Ook versterkt zij de opvoedkracht en ondersteuning die ouders hun kinderen thuis kunnen bieden. Uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid van ouders bij de schoolloopbaan van hun kinderen een onmisbare schakel is voor schoolsucces.
Rotterdam

persbericht


 

15 april 2014

'Hogeschool Rotterdam en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie presenteren: Mentoren op Zuid'

“Het biedt de studenten inzicht in waar leerlingen
tegen aanlopen en wat hun leefwereld is.
Een mooie wisselwerking."

- Bart Tijdeman, klassenmentor RVC De Hef-

Het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie en Hogeschool Rotterdam hebben samen met scholen op Zuid, aansluitend op het thema Children’s Zone, het programma Mentoren op Zuid ontwikkeld.

persbericht21 januari 2014

'De intrinsieke stad, onderzoek naar de stad die zich in ons hoofd heeft genesteld'

Psycholoog en fotograaf Marina Meeuwisse is op 20 januari bij de Vrije Universiteit Brussel gepromoveerd op haar onderzoek naar de wijze waarop het idee van een stad zich in de hoofden van de mensen vormt. Ze laat zien dat mensen ongemerkt betekenissen toekennen aan plekken die zij schijnbaar achteloos passeren, die op hun beurt het gedrag beïnvloeden. De resultaten bieden inzicht in hoe het imago en de identiteit van wijken ingrijpend veranderd kunnen worden. Bescheiden ingrepen in de textuur, kleur, materiaalgebruik van de stad op 'ooghoogte' veranderen de betekenis van een plek, aldus Meeuwisse. 

persbericht

   

 2013

8 juli 2013

‘Hogeschool Rotterdam verstevigt band met Nationaal Programma Rotterdam Zuid’

Hogeschool Rotterdam verbindt zich opnieuw voor een aantal jaar aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Hiertoe hebben bestuursvoorzitter Ron Bormans en de voorzitter van het NPRZ, wethouder Hamit Karakus, een convenant ondertekend. Er gaat een groot aantal nieuwe programma's uitgevoerd worden, waaronder het programma Mentoring.

persbericht


 

 

Contact info

Wilt u contact opnemen met EMI?

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946