Zoeken
Sluit dit zoekvak.
EMI-studenten en het Financieel Paspoort

EMI-studenten en het Financieel Paspoort

Bij het Expertise Centrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) in Rotterdam werken studenten van verschillende opleidingen aan projecten die een echte bijdrage leveren aan de gemeenschap. Een goed voorbeeld hiervan is het Financieel Paspoort—een innovatieve app die inwoners van Rotterdam-Zuid ondersteunt bij hun financiële zelfredzaamheid. Meerdere stagiaires van de opleidingen Communicatie en Communicatie en Multimedia Design (CMD) hebben de afgelopen tijd aan dit project gewerkt, waarbij ze hun kennis inzetten om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app te verbeteren.

Wat maakt stages bij EMI bijzonder? Bij EMI krijgen studenten niet alleen de kans om te werken aan technologische en creatieve uitdagingen, maar ook om een betekenisvolle impact te hebben op de maatschappij. Door samen te werken met maatschappelijke organisaties en lokale gemeenschappen, ontwikkelen studenten cruciale vaardigheden en doen ze praktijkervaring op die verder reikt dan de theorie in de klas.

De CMD- en Communicatiestudenten die betrokken zijn bij het Financieel Paspoort hebben bijvoorbeeld de digitale infrastructuur van de app verbeterd, nieuwe ontwerpen ontwikkeld die beter aansluiten op de behoeften van de gebruikers, en onderzoek gedaan naar hoe de app toegankelijker kan worden voor diverse doelgroepen. Door gebruik te maken van human-centered design, strategische communicatie en gebruikerservaringstesten, hebben ze waardevolle inzichten opgedaan die niet alleen hun studie ten goede komen, maar ook echt impact hebben op de bewoners van Rotterdam-Zuid.

Bij EMI werken studenten van verschillende opleidingen samen aan projecten die een verschil maken. Niet alleen CMD- en Communicatiestudenten, maar ook studenten van andere opleidingen zoals sociaal werk, rechten, en bedrijfskunde, krijgen hier de kans om bij te dragen aan projecten zoals het Financieel Paspoort. Deze samenwerking met het werkveld en de lokale gemeenschap maakt een stage bij EMI uniek en zorgt ervoor dat studenten op een betekenisvolle manier kunnen bijdragen aan de maatschappelijke ontwikkeling van de stad.

Ben je student en wil je deel uitmaken van projecten die echt het verschil maken? EMI biedt je de kans om praktijkervaring op te doen in zowel het werkveld als het maatschappelijk veld, waardoor je stage meer wordt dan alleen een leerervaring—het wordt een kans om impact te maken.

Facebook
LinkedIn